FashionUp.ro

miercuri, 31 octombrie 2012

Astazi imi place Super Vaidosa

   Camila Coelho este  make-up guru , canalul de youtube il gasiti AICI iar blogul AICI.
Imi place foarte mult de ea, creeaza niste machiaje wow, este frumusica foc, ador portugheza pe care o vorbeste, se imbraca exact pe gustul meu, este plina de energie si imi transmite o stare de bine.
Este din Brazilia insa locuieste in SUA, are review-uri la multe produse de machiaj, si mai ieftine si mai scumpe insa mereu ofera alternative pentru a putea recreea machiajele si cu produse mai accesibile gen Nyx, Essence,etc.

Me like, voi?

marți, 30 octombrie 2012

Chilipirul saptamanii de la Arina Store


    Astazi am descoperit o oferta foarte tare la Arinna , un set superb de bijuterii Swarovski format din 3 piese: colier, cercei si bratara, in doua culori: roz trandafiriu si bleu. Imi plac amandoua insa am comandat un set pe roz, imi place mult modelul, foarte finut si delicat. Transportul este gratuit prin Urgent Curier, coletul ajungand in 24 de ore, yuhuuu maine il primesc.
  Setul de bijuterii il puteti cumpara de aici . Pretul este foarte bun, doar 99 lei. Avand in vedere ca un colier este in jur de 100 lei, un set din 2 piese 150 - 200 lei, mi se pare un chilipir acest set.
Fetelor, voi ce chilipiruri vanati?

Incaltaminte si imbracaminte MADE IN ROMANIA

    Astazi vreau sa vorbim despre produsele "made in Romania". Nu de putin ori am ramas uimita cand am cumparat produse de firma din afara, care erau facute in Romania.Doua exemple imi vin acum in minte: din Edinburg mi-am luat o rochita H&M made in Romania si din Roma o camasa Zara made in Romania. Stiati ca multe haine precum Zara, Berska, H&M, Asos, New Look, Dorothy Perkins, TopShop, Armani sunt confectionate in tarisoara noastra?
  Dar unde gasim aceste fabrici?

 Incaltaminte BATA, MISS SIXTY, WHY IT, BAGATT

 In Salonta, jud. Bihor exista un italian ce detine o fabrica de incaltaminte din piele naturala ce produce pentru Bata, Miss Sixty, Why IT, Bagatt, Carvela by Curt Geiger, etc. Incaltamintea o puteti gasi pe www.ale82.ro sau pe okazii.ro AICI. Preturile sunt mai mult decat decente, de la 35 lei pana la 190 lei. Avand in vedere ca o pereche de botine porneste de la 100-200 euro, mi se pare un chilipir sa dai 129 lei pe o pereche de cizmulite Miss Sixty. Partea mai putin buna este ca trebuie sa urmariti indeaproape contul de okazii, deoarece stocul se epuizeaza imediat.Cam de doua ori pe luna se adauga produse noi, by the way zilele astea se vor posta multe modele de botine (deci stati aproape).
  Tipul este foarte de treaba, daca nu iti vin ti le schimba, vorbeste frumos, iti ofera toate detaliile necesare, nota 10.
  Am cateva ponturi pentru voi: inainte de a cumpara masurati-va talpa (marimile nu se potrivesc mereu), apoi intrebati ce marime vi se potriveste pentru cm care ii aveti. Daca achizitionati cizme masurati-va circumferinta pulpei, sa nu va vina stramt. Eu am patit-o cu aceste cizme, sunt foarte stramte si le port crete mai jos de nivelul pulpei.
  Din pacate sunt multe modele pentru doamne de varsta a doua, insa gasiti si modele mai tineresti.


     HAINE ZARA, BERSKA, ASOS, PULL&BEAR, H&M, RIVER ISLAND, OYSHO, DOROTHY PERKINS, NEW LOOK


 Un alt loc de unde puteti cumpara hainute foarte frumoase made in Romania este aici Persoana de contact este Nicoleta Oztabak din Ploiesti, fabrica am impresia ca este pe la Mizil. Tin sa va spun ca materialele mi se par mult mai calitative decat alte articole de la acelasi brand. De exemplu: aceasta rochita mi-am cumparat-o asta vara, materialul este foarte misto, si mai am multe haine de la Berska, unele tricouri stergi cu ele pe jos dupa 3-4 purtari, deci haine MADE IN ROMANIA sunt net superioare celor MADE IN BANGLADESH, MADE IN INDIA, MADE IN CHINA, chiar daca sunt de la acelasi brand.



 INCALTAMINTE SI POSETE BB UP

Un alt magazin cu produse MADE IN ROMANIA este BB UP   gasiti incaltaminte si posete foarte dragute la preturi bunicele. Eu am de la ei o pereche de pantofi din piele de aproape un an si jumatate si arata foarte bine desi i-am purtat de i-au luat dracii, deasemenea am si o geanta din piele intoarsa care arata impecabil dupa 1 an si jumatate (si am purtat-o). Acum vad ca nu mai au posete din piele, mai toate sunt sintetice. Mai au de lucrat la modele de incaltaminte,cu  colectia de vara au cam dat rateu, insa asta de toamna nu arata rau deloc (se gasesc si modele dragute).

INCALTAMINTE COVI STAR
   Un alt brand romanesc care promite este Covi Star, cu sediul in Vicovu de Sus - Suceava. Majoritatea produselor sunt din piele naturala de calitate extra. Am dat de ei intamplator, acum vreo 2 ani cautam niste bocanci tip Timberland, si fara sa vreau am dat peste ei pe okazii.ro. Am dat pe ei vreo 120 de lei si sunt din piele de bovine, i-am purtat prin zapezi, mocirle, doua ierni si vreau sa va zic ca arata impecabil, si-au meritat si ultimul leut. Ca sa nu va mai zic ca dupa ce mi i-am luat tot cartierul si toate prietenele si-au dat imediat comanda. II puteti gasi pe aici  momentan vad ca nu au prea multe modele, vad ca au barbatesti mai multe. Ce e pe site...pfff nu sunt genul meu insa pe okazii.ro gasiti mai multe modele.
 


JOLIDON 


     De acest brand a auzit toata lumea, cine nu are un sutien Jolidon? sau macar o pereche de bikini? Va marturisesc ca ador acest brand si mi-as cumpara tot magazinul daca mi-as permite.Magazinul online il gasiti aici , desi sunt distribuitori in mai toate orasele din tara, mie mi se pare mult mai ok magazinul online ( gasiti foarte multe modele, iar preturile mi se par mai mici). Stiati ca Jolidon este prima marca romaneasca contrafacuta in China? Mai nasol e ca ajung si pe la noi 'operele' chinezilor, de aceea eu prefer magazinul mama sa-i zic asa.

   Cu siguranta sunt mult mai multe produse MADE IN ROMANIA, care merita cumparate insa eu doar cu acestea am avut contact si le-am 'incercat'. Un pont pe care vi-l dau: sunt multe fabrici/fabricute care produc pentru nume mari si si....si AU MAGAZIN DE DESFACERE, de unde va puteti cumpara hainute smekere la preturi de producator.
    La Caracal exista o fabrica care produce pentru H&M, la Craiova - MAX MARA, Slatina - ZARA, BERSKA, ASOS, NEXT, TOP SHOP, DOROTHY PERKINS, GURAY, NEW LOOK,MISS SELFRIDGE, etc, Scornicesti : DEBENHAMS, ETAM, ZARA, H&M, etc.
     Stiu ca sunt si ateliere mai mici de croitorie care fac produse in serie pentru afara, insa nu le stiu adresele. Cel mai bine este sa va interesati in orasele voastre sau cele apropiate, ce sectii de croitorie sunt si sa intrebati ce produse au la vanzare, nu se stie ce surprize puteti avea.

Fetelor voi ce alte produse MADE IN ROMANIA ati incercat si de unde le-ati procurat?
Sunt foarte curioasa si de alte produse facute in Romania, stiu sigur ca sunt insa nu stiu eu de ele, asadar astept ponturi de la voi :)

Later edit: Un articol interesant gasiti AICI, informatii despre locatiile unor fabrici si preturi.
 

luni, 29 octombrie 2012

A inceput dar s-a sfarsit

     Probabil ati vazut ca nu am mai scris nimic de dieta pe care am inceput-o, si asta nu pentru ca nu as fi avut timp sau dispozitie ci pentru ca am hotarat sa pun stop. Nu e atat de greu sa mananci alimentele din dieta insa ma streseaza maxim ideea de a tine 'regim' si a ma simti constransa sa mananc la anumite ore si sa stau ca soldatul in fiecare zi. Eu nu am tinut prea multe diete la viata mea si mi se pare total aiurea.
  De aceea am hotarat sa slabesc prin a adopta o alimentatie sanatoasa cu 3 mese pe zi, fara gustari. Ma voi inspira din cartea 3S, in sensul ca voi pregati anumite mancaruri de acolo, insa doresc sa am libertatea de a alege ce doresc sa mananc in ziua respectiva fara sa ma simt constransa. Mi se pare destul de daunator din punct de vedere psihic sa stai tot timpul cu stres ca trebuie sa mananci asta si asta, de 5 ori pe zi, la orele nu stiu care. Deci I'm starting a new journey !

Azi imi place

    Azi imi place siteul superpantofi, ce au o gama larga de incaltaminte din piele si nu numai. Imi fac cu ochiul cateva perechi de botine cu platforma, ca tot a venit anotimpul rece si ne dorim sa fim elegante chiar daca trebuie sa ne infofolim.





Costa 119 lei, un pret rezonabil,se gasesc si  pe alte nuante: negru si rosu.
Imi mai place si acest model cu toc, care mi se pare foarte elegant , combinatia de negru cu dungulita rosie fiind de efect si atragand privirea asupra botinelor. Acestea sunt 149 lei.

Fetelor voi de unde va cumparati incaltamintea?

Kisses!

miercuri, 24 octombrie 2012

Dizolvantul de unghii - Top 3

Hello girls!

Astazi vreau sa va impartasesc parerea mea despre cel mai bun dizolvant de unghii , sau cele mai bune :). In poza nu apare dizolvantul de pe locul 1, deoarece l-am terminat de curand. Sa-i dam bice:

Locul 1 - Farmasi dizolvant cu aroma de lamaie

Imi place foarte mult acest dizolvant, in primul rand din cauza mirosului , miros care nu este intepator ba chiar foarte placut. Cand imi sterg oja de pe unghii cu acest dizolvant cei din casa se apropie de mine (semn ca ii atrage mirosul).  Un alt motiv pentru care imi place este faptul ca sterge foarte bine oja, nu trebuie sa insisti 5 ani ( persoanele care folosesc oja sidefata sau cu sclipici, stiu despre ce vorbesc). Un alt plus este ca exista o gama variata de arome: mere, capsuni, trandafir, lamaie, aloe vera. Deasemenea unghia nu ramane uscata si casanta deci o si hidrateaza. Pretul este in jur de 4 -5 lei , in functie de unde il cumparati.Sticluta are 100 ml. Il puteti gasi aici.


Locul 2 - Cien Nail Polish Remover

      Acest dizolvant imi aduce aminte de copilarie. Mama unei vecine care lucra la Petromidia ( actualul Rompetrol), imi aducea cate 1 litru de dizolvant (lucra in laborator, unde dizolvau carburantii) si cum dadeai cu vata imbibata peste unghie mai mai ca nu-ti cadea degetul, era foarte concentrat si era de ajuns sa dai o singura data ca iti curata si cea mai sclipicioasa si imposibila oja.     La fel si acest dizolvant, curata extrem de bine si nu este nevoie sa insisti. Ce imi place cel mai tare este modul de dozare, pui discheta de bumbac pe suprafata de dozaj si apesi incet, cand simti ca discheta este destul de umeda treci la treaba, astfel nu risti sa o umezesti prea tare, sa versi, sa stropesti, etc.Mirosul nu este cel mai fericit, este foarte puternic si te cam ustura narile daca esti mai sensibil, insa eu nu am o problema cu asta.
     Se gaseste in doua variante: normala si acetone free (special pentru unghii false). Eu am varianta fara acetona, desi nu am unghii false. Sticluta are 200 ml, suficient pentru o perioada mare de timp. Pretul este in jur de 5,5 - 6 lei, se gaseste la orice LIDL.


Locul 3 - Blanchette Nail Polish Remover

    Imi plac mult produsele cosmetice si nu numai de la Kaufland,  raportul calitate pret este foarte bun. Acest dizolvant imi place la fel de mult ca cele de mai sus. Sterge foarte bine, este delicat si nu usuca cuticulele, nu are un miros puternic , este acetone free, adica nu contine acetona. Imi place si deoarece este spornic, are 200 ml si ajunge pentru mult timp. Imi displac total sticlutele mici care se termina cand ti-e lumea mai draga. Se poate achizitiona de la Kaufland si costa in jur de 4 lei, un pret rezonabil. Imi place si il voi recumpara.


Fetelor, voi ce acetona/dizolvant folositi?



Haul Flormar

   Asa cum am spus intr-o postare trecuta, vineri am facut o mica vizita in Timisoara si bineinteles nu puteam sa plec din Iulius Mall fara sa-mi iau vreun ruj sau oja. Mi-am ales un blush TENDER BLUSH ON, numarul 06 - un roz cu un sidef foarte fin (in poza pare roz deschis dar in realitate este un roz mai inchis). Deasemenea mi-am ales si doua rujuri mate TRUE COLOR nuanta 01 si 06, imi plac nuantele tari si acestea mi se potrivesc perfect. Chiar daca e toamna si se poarta nuante mai inchise, visina putreda, rosu burgundy, etc mie nu mi se potrivesc si zici ca-s bau-bau.
  
Mi-am luat si o oja ce se asorteaza cu rujul nr.6 , un roz foarte dragut (cel putin asa-l vad eu) .
Produsele Farmasi au preturi destul de bune avand in vedere calitatea produselor, un ruj a costat 12 lei, o oja 5 lei si un blush 16 sau 19 lei (nu mai tin minte exact).Am facut o afacere buna :)



Jurnal de dieta, ziua 3

A trecut si ziua a 3-a, cea mai grea zi de pana acum. Nu sunt deloc multumita de felul in care a decurs ziua de azi, insa sunt om si din pacate cedez tentatiilor.

Mesele de astazi au constat in:

Mic dejun:
-salata de fructe: o para, o portocala, un kiwi, 2 nuci
-cafea simpla sau ceai

Gustare:
-2 felii de paine cu hummus (pasta de naut)
-o cana de ceai de papadie

Pranz:
-supa de rosii
-100 g de orez brun cu legume, preparate prin fierbere, la abur sau cuptor

Gustare:
-200 g de iaurt (2% grasime) amestecat cu 3 lingurite de miez de floarea-soarelui crud

Cina:
- ciuperci la gratar (5-6 ciuperci mari)
-salata de legume proaspate


 Asa cum am spus si mai sus, astazi mi-a fost foarte greu sa mai rezist sa nu mananc ceva dulce, simteam ca cedez psihic, aveam o stare maxima de nervozitate, si vedeam in fata numai cornuri cu unt si clatite cu ciocolata.
  Dimineata totul a fost ok, am mancat salata de fructe cu nuci (ador fructele), am baut un ceai de menta indulcit cu xylitol. La gustare am mancat un iaurt probiotic Oly cu 4 lingurite de fructe uscate goji, pe care le-am avut din Cutia Verde. Nu am facut hummus deoarece am uitat sa pun nautul la inmuiat cu o zi in urma (am facut reteta prin septembrie si are un un gust foarte bun, aduce cu fasolea batuta) . La pranz am mancat orez cu legume, nu am avut brun si am gatit cu orez integral. Supa nu am mai mancat-o, eram full dupa orez. Din pacate in loc de cina si gustare am mancat doua cornuri cu unt, calde (de la Kaufland), nu am mai putut ajunge acasa si am comis-o. Cand toata lumea in jurul meu mananca de toate si eu trebuie sa indur , mi se pare extrem de greu sa rezist. Aveam o pofta teribila de o tarta cu fructe sau o clatita cu cioco, insa am renuntat la idee repede. Sper maine sa pot ajunge acasa sa-mi gatesc si sa-mi pot stapani poftele, mai ales seara cand este cel mai greu. Sport si masaj nu am facut, am ajuns foarte tarziu acasa si am cazut franta.Am mustrari de constiinta, insa continui cu dieta in masura in care o pot tine.


PS: Daca doriti reteta pentru hummus, va rog indrazniti !

luni, 22 octombrie 2012

Jurnal de dieta, ziua 2

 S-a incheiat si a doua zi a dietei. Astazi a trebuit sa mananc:


Mic dejun:
-cafea simpla sau ceai
-omleta fara ulei din 4 albusuri de ou (fara galbenusuri)
-o salata de legume proaspete

Gustare:
-2 bruschete: felii de paine integrala prajita pe care adaugati rosii, busuioc si ulei de masline
-o cana cu ceai de catina sau verde

Pranz:
-peste cu legume (fara cartofi) pregatite la cuptor sau la gratar

Gustare:
- o cutie de branza cu smantana (2% grasime, 150-175 gr)

Cina:
-salata de legume proaspete cu ulei de masline extravirgin
-o felie de paine integrala


    In ce priveste micul dejun, omleta din albusuri nu este prea delicioasa si nici prea aratoasa, dar ce nu fac ca sa slabesc? mananc si scoarta de copac daca e nevoie :D.Ceaiul a fost verde cu mandarine, iar salata am facut-o din salata verde,rosii si ardei gras. La gustare am facut bruschete si am baut o cana de ceai de catina.Desi sunt mare amatoare de ceaiuri (nu beau cafea deloc), acest ceai este destul de rau la gust insa l-am indulcit cu xylitol.
   La pranz am facut somon cu legume la cuptor  (conopida,morcovi,mazare.ardei capia), am mancat cu pofta, imi place mult pestele in special somonul,tonul si pastravul. La gustare am papat o cutiuta La Dorna cu branza si smantana 2% grasime. Mai pe seara m-a apucat o pofta de dulce, am stat pe ganduri daca sa iau doua lingurite de miere, insa mi-a trecut repede. La cina nu am mancat salata, ci cativa biscuiti simpli Petite Beurre, erau in bucatarie si imi faceau cu ochiul, nu m-am putut abtine.
  Per total sunt multumita ca peste zi am mancat ce trebuie, un lucru care imi place de cand am inceput dieta este faptul ca ma simt foarte usoara, nu ma mai balonez si mai important de toate ma simt satula. In seara asta am facut si masaj anticelulitic, sport nu am reusit, pur si simplu nu am avut dispozitia necesara.






-

Jurnal de dieta - ziua 1

        Am inceput astazi, cu mult entuziastm mult promovatul program de slabit 3S, Supla, Sanatoasa, Satula. Dimineata m-am cantarit sa stiu de la ce greutate pornesc, am 78,8. In fiecare duminica dimineata ma voi cantari sa vad exact rezultatele.

Prima zi a dietei a constat in:

Mic dejun:
- cafea sau ceai
-amestec din 4-5 linguri de fulgi de ovaz, 1 lingurita seminte de in, 2 lingurite de stafide si 150 ml iaurt cu max 2% grasime

Gustare
-10-15 samburi migdale crude
-o cana cu ceai verde

Pranz
-piept de pui la gratar
-salata de sfecla sau varza

Gustare
-2 felii de paine integrala
-salata de vinete (fara maioneza)

Cina
-supa de legume
-o felie de paine integrala


     Acesta a fost meniul pe ziua de azi. Cum m-am descurcat?  Dimineata am baut un ceai Lipton verde cu mandarine neindulcit, am mancat amestecul de iaurt cu seminte, ovazul  este bio de la Pirifan, semintele de in de la Sanovita, stafidele brune no-name iar iaurtul OLY 2% grasime.
    Gustarea mi-a placut mult, iubesc migdalele crude, ceaiul verde deasemenea. De data asta l-am indulcit cu xylitol, un indulcitor natural.
  Pranzul a fost gustos, piept de pui la gratar cu salata de varza. Gustarea a constat in doua felii de paine integrala ( Toast Integral de la Savoria) cu salata de vinete. La cina am ales sa nu mananc supa de legume deoarece eram full si nu mai aveam energie nici cat un melc si am ales sa mananc doua felii de paine cu vinete, daca tot mi-a iesit super gustoasa salata.
  Masaj si exercitii nu am facut astazi, voi face incepand de maine.
 Am avut cateva tentatii peste zi, mi s-a facut pofta de un corn cu unt si un pahar de suc de mere, insa m-am abtinut si am incercat sa nu ma mai gandesc la tentatii ( partea proasta e cand mananca cineva langa tine  dar asta e,  induri). Mai crancen e spre seara cand trebuie sa rontai ceva, insa bag apa plata cu lamaie pana fac broaste in burta. Nu sunt multumita ca nu am baut decat 1,5 l de apa, insa daca nu imi e sete nu pot bea aiurea. Sper maine sa pot bea 2 l.
 
Daca doriti si va intereseaza va pot lasa si retele pentru salata de vinete si supa de legume, din carte.

Noapte buna!
Maine e o noua zi, sper sa pot sta departe de tentatii si sa respect regimul.



duminică, 21 octombrie 2012

Vizita in Timisoara

    Vineri dimineata am pornit la drum pentru a vizita Timisoara, am tot tranzitat-o de nenumarate ori insa nu reusisem sa o vizitez 'la picior'. De fiecare data cand veneam in Timisoara eram pe fuga si nu stiam cum sa rezolv una si alta, incat nu imi mai ramanea timp sa o si vizitez. Astfel am stabilit cu mister D ca vineri sa mergem sa o vizitam.
    Daca tot aveam timp la dispozitie mi-am facut si o programare la salonul Plus Jolie al Pasagerei (pentru cine nu stie cine e Pasagera, intrati aici , are un blog absolut minunat). Initial am vrut un tuns si o sedinta de consultanta cosmetica, mai ales ca era ultima zi in care sedinta de consultanta era gratuita. Insa dupa indelungi discutii cu mister D, am hotarat sa-mi fac doar tuns deoarece nu ar fi avut rabdare sa astepte 2 - 3 ore.
    Am ajuns la salon la ora 14,05 am asteptat in jur de 10 minute pana am intrat la spalat. Salonul este foarte dragut si curat, personalul amabil ( am fost intrebata daca doresc o cafea sau un pahar cu apa), m-a tuns Diana, o fata blonda frumusica foc si cu lipici la oameni, cu o freza nonconformista , parul ingrijit ( am oroare de hair-stylisti ce au parul ars,neingrijit). Mi-a tuns varfurile, mi-a facut un bretonel in scari, l-a filat si mi-a ridicat treptele de la spate deoarece nu mai aveam volum. Imi place cum a iesit si am stabilit sa revin peste 2 luni sa-mi fac un decapaj si sa ma vopsesc ( sunt saten inchis si vreau sa ma fac un ciocolatiu deschis), mi-a lasat nr. de tel, totul in regula.Toata treaba a durat aproape o ora. Inainte sa plec a venit si Corina, arata altfel decat in poza de pe blog si initial nu stiam sigur daca e ea sau nu. O stiam blonda cu o tunsoare bob iar acum e roscata cu parul tuns scurt smecheresc.Nu am avut curaj sa intru in vorba cu ea :D
 
  Dupa ce am terminat cu tunsul ne-am indreptat spre centru pentru a bantui orasul, insa ce sa vezi? dupa 30-40 min noi tot mai cautam loc de parcare, desi toate parcarile sunt cu plata nu am gasit nici macar un amarat de loc. Rupti de foame pe la 4 fara ceva am ajuns la Iulius Mall, am mancat ceva , am facut niscaia cumparaturi apoi am luat un taxi si am pornit spre centru, deh...doar asta era principalul motiv al vizitei.
  Ajunsa in Piata Victoriei am inceput sa ma simt ca peste in apa, am inceput sa fac poze si sa admir pe rand fiecare cladire, fantana arteziana, porumbei. Eram ceva de genul: 'wow, ce arhitectura are cladirea asta, wow ce frumos e, wow ma simt ca in Viena' , mister D care a locuit in Timisoara pe timpul facultatii nu era impresionat de nimic si deja zicea ca exagerez, insa eu crescuta in Constanta , unde toata lumea vorbeste de Timisoara mai ceva ca de Paris, eram in extaz. In Piata Revolutiei mi-a placut cel mai mult, mi se pare atat de occidentala si diferita, chiar te simti ca in strainatate.
   Un alt lucru pe care l-a remarcat ochiul meu critic a fost .....frumusetea timisorencelor, sunt foarte cochete,elegante, ingrijite si sofisticate. Majoritatea pe tocuri, machiate si puse la 4 ace ( accentul este putin ciudat, vorbesc domol si prelungesc cuvintele). Nu spun ca in Constanta nu sunt ingrijite fetele, insa aici totul e la superlativ. In Turnu Severin (unde locuiesc momentan) femeile sunt destul de sleampate si neingrijite, rar vezi fete dragute si ingrijite (pe care le banuiesc ca nu-s de aici). Chiar si prietenii din Cta care m-au vizitat in Tr. Severin au remarcat lucrul asta: "Ba, da pe aici nu vezi o fata cat de cat normala, uratele foc oltencele' . Nu spun ca au dreptate deoarece Oltenia e mare si cu siguranta gasesti si fete frumusele, insa cu siguranta nu in Mehedinti.
  Una peste alta mi-a placut mult in Timisoara, am ramas impresionata de frumusetea orasului ( mai putin de strazile pline de gropi si lipsa locurilor de parcare) si m-as intoarce cu placere.












Plan de slabit 3S

     Unu din obiectivele acestui blog a fost acela de a ma motiva sa ma tin de o dieta si un plan de exercitii fizice. Daca am un jurnal de dieta in care sa scriu zilnic pasii ce ii urmez pentru a ajunge la greutatea dorita, imi va fi mai usor sa nu abandonez pe parcurs (cum am facut cu multe diete).

     Planul pe care m-am hotarat sa-l tin este destul de simplu:
- voi urma dieta 3S a celebrei Carmen Bruma, dieta formata din 3 mese principale si 2 gustari;
- 5 antrenamente/saptamana , din cadrul aceluiasi program 3S
- 3-5 sedinte de masaj, executate de 'EU' cu un aparat de masaj si niscaia lotiuni/creme anticelulitice.

Deoarece aceasta dieta necesita un pic de timp pentru prepararea meselor, trebuia sa aleg o perioada mai libera in care sa stau pe acasa sau macar sa am timp sa-mi pregatesc mesele. Am cumparat cartea si DVD-ul din vara insa mereu am amanat din cauza lipsei timpului. Asadar incep de maine ca tot e duminica (dietele incepute luni dau gres mai mereu...cel putin in cazul meu) si am o perioada mai putin incarcata.


Mi-am stabilit cateva reguli pe care sa le respect:

-  voi evita dulciurile , insa daca imi va fi pofta de ceva  astfel incat sa-mi vina sa ma urc pe pereti imi voi potoli pofta de dulce cu o lingurita de miere de albine sau o patratica de ciocolata neagra (80-85% cacao), dar asta doar in caz extrem, daca simt ca ma usuc;
- voi respecta mesele astfel incat, daca stiu ca urmeaza o zi foarte ocupata in care nu am timp sa gatesc, imi voi pregati cu o seara inainte mancarica astfel incat sa o pot lua cu mine si sa nu fac foamea peste zi sau sa fiu tentata sa mananc bombe calorice;
- voi bea 1,5 -2 l de apa/zi ( asta e mai greu, dar trebuie sa ma mobilizez)
- chiar daca voi avea febra musculara dupa primul antrenament, nu ma voi demoraliza si voi continua sa fac exercitii si a doua zi si a treia....doar nu a murit nimeni de la putina febra musculara :D
-masa de seara neaparat o voi lua cu 4-5 ore inainte de culcare ( maxim 19,30)
- in caz de nu voi gasi anumite alimente nu voi sari peste masa ci le voi inlocui cu produse asemanatoare , astfel incat sa nu ma abat de la plan;
- voi fi foarte atenta la cantitati si nu ma voi lasa dusa de val , astfel : friptura trebuie sa fie de dimensiunea palmei, supa in jur de 400 ml, legumele la gratar pana in 250 grame, pastele si orezel max. 100 grame iar bolul de salata poate fi cat de mare vreau :)
- voi evita carnea de la supermarket,doar in cazuri extreme voi cumpara carne din comert ( noroc ca am pe cineva la tara sa ma aprovizioneze)


   Dieta va dura 6 saptamani. Asa cum nu am pus cele 25 de kg in  7 zile , sunt constienta ca nu le voi da jos in 7 zile, trebuie sa am rabdare, vointa si ambitie, mai ales ca aceasta dieta este destul de sanatoasa , nu voi face foamea si nu ma astept ca intr-o saptamana sa slabesc 10 kg. Merg pe premisa 'incet dar sigur', daca stau bine sa ma gandesc aceasta dieta nu e neaparat dieta ci un stil de viata sanatos pe care ar trebui sa-l avem cu totii.
  Asadar incepand de maine voi scrie zilnic ce voi manca, cum voi prepara mancarea si cum ma voi descurca cu dependenta de dulciuri ( de care imi doresc sa scap).
  Sunt foarte increzatoare ca de data asta voi duce la capat acest program,voi triumfa eu si nu kilogramele (cum s-a intamplat pana acum).


PS: Imi cer scuze pentru eventualele greseli sau incoerente insa sunt obosita, toata ziua am umblat. Urmeaza maine o postare despre vizita la Timisoara.

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Haul Yves Rocher

         Relatia mea cu Yves Rocher este veche, prima comanda am dat-o acum vreo 4-5 ani gasind un catalog YR intr-o revista glossy, apoi a aparut magazinul YR (in Carrefour C-ta) unde mergeam pentru a testa produsele, miroseam parfumurile, cremele, insa recunosc cumparam doar pe baza ofertelor trimise prin posta fiind mult mai rentabil (preturile din magazinul fizic erau maricele, deh....chiria mare,cheltuieli cu angajatii). Anul acesta au inceput tare cu vanzarile pe online. Eu una am ramas fidela comenzilor primite prin posta, mi se par cele mai avantajoase ( nu de fiecare data ce-i drept).
    De data aceasta m-au tentat cu o oferta foarte buna, pentru o comanda de minim 49 lei se oferea cadou un parfum 50 ml. Am avut de ales intre So Elixir,  Comme une Evidence (pe care l-am si ales) si Naturelle.

  Comanda mea a fost:
-  BB Cream  ten sublim (nuanta medie)        39 lei   (pe online vad ca e 55 lei)
-  gel sampon energizant pentru par si corp    10,5 lei(l-am luat pentru mister D)
-  parfum Comme une Evidence                - a fost cadou ( in catalog este 105 lei, pe online 155 lei)

 Costul total al comenzii a fost 61,50 lei, cheltuielile de expeditie fiind 12 lei.

Desi se dau creatorii cosmeticii vegetale si promoveaza frumusetea naturala ,calitatea produselor nu este wow, eu ii compar cu cei de la Avon.

De la YR am dezvoltat o adevarata pasiune pentru gelurile de dus Jardins du monde, miros foarte frumos , le-am avut aproape pe toate. Am incercat si cateva parfumuri: Naturelle ( miroase a iarba, l-am facut cadou), Flower Bomb ( um parfum mult prea dulce pentru gusturile mele, a ajuns la mama) , Ming Shu (deasemenea dulceag, potrivit pentru adolescente, zic eu), Iris Noire ( un parfum greu, lemnos, potrivit pentru persoane mai in varsta, zic eu).Mie personal imi plac parfumurile florale si fresh, cele dulci sau lemnoase nu-s pentru mine.Recunosc nu am dat bani pe ele, mereu am vanat ofertele.

   Cremele de fata sunt nasoale rau, creeaza comedoane, clar nu-si merita banii ( am avut Gel crema hidratare intensa 24 de ore si Crema energizanta de zi bio). Mastile de fata pline de alcool si porcarii, clar nu le recomand, creionele de ochi sunt foarte dure te zgarie la propriu, ojele sunt de-o calitate foarte proasta, nu rezista nicio zi pe unghiile mele, sampoanele iti incalcesc parul si te umple de matreata.In schimb imi plac produsele pentru ingrijirea picioarelor, scruburile de corp, gelurile de dus, cateva creme pentru corp, rujurile hidratante, glossurile,demachiantulcu albastrele pentru ochi  si o crema de maini. In cazul parfumurilor doar doua mi se potrivesc : Moment de Bonheur ( pe care nu-l am insa astept momentul prielnic sa-l iau la oferta) si Comme une Evidence (pe care l-am luat acum).

Desi mi-am propus sa mai raresc cumparaturile, recunosc ca nu pot rezista ofertelor ce mi se par tentante iar acum astept o alta comanda YR, ce este pe drum. Relatia mea cu YR este de love-hate, am avut momente cand comandam ca disperata si momente cand nu i-am mai bagat in seama vreme buna. La fel si cu produsele lor, unele imi plac foarte tare iar unele le consider de-a dreptul foarte proaste si nu-si merita nici cea de-a zecea parte din pret.

Fetelor, voua ce produse YR va plac sau va displac?







joi, 18 octombrie 2012

Mananca, roaga-te, iubeste




      Nimic nu mi se pare mai relaxant decat sa stau tolanita pe canapea cu un ceai cald pe masuta, citind o carte buna ( pe fundal o ploaie mocaneasca). Imediat ce am vazut filmul 'Eat,pray,love' (in care joaca actrita mea favorita, Julia Roberts) am spus ca neaparat trebuie sa citesc si cartea. La cateva zile deja o aveam in manute si ma bucuram de ea. O recomand cu placere persoanelor spirituale, ce sunt interesate de propriul eu, de meditatie, introspectie, rezolvarea conflictului dintre persoana fizica si spirit, gasirea echilibrului in viata, a multumirii de sine, a fericirii supreme.
     Ma regasesc in personajul lui Liz si imi doresc sa pot avea si eu curajul sa plec de nebuna prin lume, cautandu-mi echilibrul interior, gasind pacea absoluta, intelepciunea si nu in ultimul rand iubirea perfecta.
      Ma enerveaza la culme ca trebuie sa traiesc dupa reguli, ma enerveaza cand sunt intrebata 'da tu cand te mai casatoresti?', ma enerveaza cand mama imi zice "trebuie sa fii in rand cu lumea".Nu imi doresc nici sa ma casatoresc nici sa am copii (cel putin nu acum), nu e momentul, de ce sa fac ceva ce nu-mi doresc? Doar sa fie ceilalti multumiti? Sa mimez ca-s fericita , iar noaptea sa plang in baie? Imi doresc libertate, sa imi pot trai viata asa cum cred de cuviinta.
      Imi place foarte tare sa calatoresc, sa vizitez toata lumea, sa cunosc traditiile tuturor popoarelor, sa cunosc oameni din alte culturi, sa vad o alta fata a lumii asteia. Cateodata visez noaptea ca lucrez la 'Discovery Travel' si prezint o emisiune culinara, ma plimb prin toata lumea cautand cele mai ascunse taine gastronomice. Intr-un timp ma gandeam sa ma fac stewardesa, as imbina utilul cu placutul. Am vazut femei la 35 - 40 de ani care au luat-o de la zero in alta tara, cu copii mici, sot, si-au lasat jobul de birou si s-au dus sa-si indeplineasca visul, pasiunea. Un exemplu este Silvia , pe care o admir foarte mult, o femeie curajoasa, ambitioasa si cu o pasiune frumoasa : arta culinara. La 35 de ani s-a mutat in Franta, si-a lasat jobul de birou si s-a dus sa devina chef. Nimic nu mi se pare mai frumos decat sa-ti urmezi visul, indiferent de imprejurari, de varsta, de consecinte.
   Pana la urma fericirea este o floare rara, trebuie sa o cauti si sa o tot cauti...poate fi un drum anevoios cu multe obstacole insa depinde de noi cum stim sa gasim aceasta floare.



marți, 16 octombrie 2012

Cutia Verde - editia de septembrie

Ieri am primit prima mea Cutie Verde si vreau sa va impartasesc si voua parerea mea despre aceasta minunatie. Cutia contine:

- sapun Alep 12% dafin, facut manual, 30 gr, mini-size
- nectar bio de fructe Fru
ttini mix portocale, morcovi si lamaie, 200 ml, full-size
- ulei de migdale virgin 50 ml in sticla cu pulverizator, full-size
- fructe goji 90 gr, full-size
- ciocolata amaruie bio 85% cacao Rapunzel, 20 gr, mini-size
- plic de ceai bio Simon Levelt Wild Berry
- produs cosmetic surpriza - argila activa alba 170 gr si sampon Cattier pentru par gras (mostra)


De abia astept sa testez sapunul Alep atat de laudat; pliculetul cu ceai deja l-am consumat, are un gust foarte bun, este concentrat iar plicul este maricel; uleiul de migdale il voi folosi seara dupa ce imi aplic gelul BHA 1%. Acest ulei are proprietati de regenerare, hidratare şi restructurare. Poate fi utilizat  atat pentru fata si corp, cat  şi pentru ingrijirea parului. Ciocolata amaruie o pastrez pentru momentul cand voi incepe cura de slabire ( pentru situatii de urgenta, cand voi avea pofta de dulce).
Produsul cosmetic surpriza nici ca putea fi mai potrivit, iubesc argila cosmetica, de cativa ani o tot folosesc pe cea de la Aslavital pentru masti. Eu am tenul mixt iar mastile cu argila fac minuni pentru tenul meu. Este un produs foarte versatil, cand imi ies cosuri (in perioada lunii) o amestec cu apa si monstruletii dau inapoi, cand imi simt tenul deshidratat o amestec cu ulei de masline , dupa ce imi fac scrub imi aplic o masca de argila cu miere de albine, deasemenea se poate amesteca cu lapte,smantana,galbenus de oua, zeama de lamaie,castravete,rosii,etc in functie de nevoile tenului.

Fructele de goji le voi folosi tot in dieta, le voi amesteca cu iaurt si va fi servit ca gustare. 
In ceea ce priveste samponul Cattier pentru par gras, de mult timp ii dau tarcoale dar nu stiu de ce mereu am amanat sa-l cumpar, insa acum il pot testa sa vad cum ne intelegem.

 Una peste alta sunt foarte multumita de acest concept de a primi  in fiecare luna o cutiuta cu diverse bunatati, pentru a putea testa cat mai multe produse bio la un pret decent.
 Am mai incercat si alte cutii (Pink Box, Style Box) si am fost usor dezamagita de produse, insa aceasta cutie m-a castigat de clienta. Un alt lucru care imi place este faptul ca poti afla continul cutiei inainte de a comanda, astfel nu risti sa primesti niste produse care nu ti se potrivesc sau care nu iti plac.
De abia astept sa aflu continutul viitoarei cutii verde.

Pretul cutiei este 49 lei. A fost livrata prin intermediul Postei Romane.

Cadoul Beau Monde din octombrie: Blush Maybelline Affinitone

    I-am tot dat tarcoale acestei reviste pana m-am hotarat sa o cumpar. Majoritatea blush-urilor mele sunt de culoarea piersicii si chiar aveam nevoie de o nuanta rozalie. Nuanta blush-ului este Pink Amber, un roz cu un sidef foarte fin ( de abia se vede pe piele), este usor prafos (asta nu-mi place), deasemenea nu este foarte pigmentat - trebuie sa il iei de cateva ori ca sa se vada cat de cat. Eu personal il vad folosit pentru machiaje mai naturale; am incercat sa-i fac un swatch insa pe mana nu prea se vede, ieri l-am folosit intr-un machiaj mai subtil si pe obraz se vede frumusel dar nu ma da pe spate. Un alt lucru care nu imi place este ambalajul destul de firav si cheep. Pensulica cu care este prevazut nu merge folosita , este prea rigida si il zgarie (puteti vedea in poza 2, am incercat sa o trec prin blush ), insa i-am gasit o alta intrebuintare : curat epilatorul cu ea.
    Pretul revistei + blush este 20 de lei, revista in sine este foarte slabuta, plina de reclame, lipsita de substanta ( ca majoritatea revistelor glossy din Romania).
    Revista mai poate fi cumparata si la pretul de 10 lei cu unul din urmatoarele cadouri: perie de par, bluza (marimea M sau L) sau mini crema Avon Solutions(15 ml).
    Recunosc, cumpar revistele doar de dragul cadourilor ( asta daca imi este pe plac vreun cadou), insa ma voi gandi de doua ori inainte de a mai da banii pe vreun 'cadou' . Cred ca daca mi-as fi cumpar un blush cu 20 de lei si mi-as fi ales eu nuanta as fi fost mai multumita.
   Pretul blushului pe piata este 26-34 lei.

luni, 15 octombrie 2012

Cum m-am ingrasat 25 de kilograme intr-un an si jumatate?





Inainte de a intra in subiectul propriu-zis, va prezint o mica istorisire despre greutatea mea :
        Dintotdeauna am avut o greutate normala  - 55 kg  la o inaltime de 1,68 , ma mai ingrasam 1-2 kg (in preajma Craciunului, de obicei) apoi slabeam , insa mereu reveneam la cele 55 de kg. Cea mai mare fluctuatie am avut-o pe vremea  liceului (prin clasa a 10-a) cand incepusem sa am pitici pe creier ca sunt prea grasa, am tinut o cura mai drastica si am inceput sa fac aproape zilnic fitness. In decursul a doua luni ajunsesem la 46 de kg.  A venit vara m-am lasat de sala, am revenit la alimentatia mea obisnuita si bineinteles ca toamna m-a prins cu 54-55 kg. Aceasta este singura dieta mai serioasa, pe care am tinut-o  pana la 22 de ani (in prezent am 24 de ani ).
       Anii au trecut si greutatea mea se invartea in jurul celor 54 -55 kg, ma simteam bine in pielea mea , la majoritatea hainelor purtam marimea S, eram mandra de felul cum aratam.
  In februarie 2011 s-a intamplat un eveniment  ce a schimbat major cursul vietii mele: m-am mutat din orasul  natal, Constanta  intr-un oras total nou pentru mine: Drobeta Turnu Severin  (despre acesta schimbare voi face o postare separata). Acum suntem in octombrie 2012 si am aproximativ 80 de kg.  Da stiu, imi veti spune ca sunt inconstienta si nu gresiti deloc, imi asum orice critica (atata timp cat este constructiva).
     Cum am ajuns la aceasta greutate?  Foarte simplu : schimbarea stilului de viata si bineinteles nepasarea.

       Cum decurgea o zi din viata mea in perioada 2008-2010 (septembrie)? 
     Dimineata mergeam la job, dupa-amiaza fugeam repede la facultate, iar dupa ce terminam cursurile faceam voluntariat la un ONG, plecam la 7 de acasa si ma intorceam la 22-23. Mancam mereu pe fuga ce apucam , in general fast-food, patiserie, KFC, Mc D, si multe alte nenorociri, insa eram mereu in alerta, pe fuga, trebuia sa ajung dintr-o parte a orasului intr-un timp cat mai scurt. Cu toate ca alimentatia mea era haotica nu ma ingrasam deoarece faceam miscare .
  
    Cum decurgea o zi din viata mea in perioada 2011(februarie) – 2012 (iulie)? 
    Ma trezeam la 8-9 dimineata, plecam la birou,unde stateam pana la 17 -18, mancam ceva pe fuga ( de obicei niste covrigi,un sandvis) veneam acasa si spargeam frigiderul, si mancam muuult (felul 1:mancare, felul 2: prajituri, felul 3:Twix,Lyon,Milka,etc, felul 3: tort,eclere,clatite,etc). Si usor usor am inceput sa ma ingras, sa pun kg cu kg. Am avut cateva tentative de slabire dar toate au esuat. Prima tentativa: mi-am facut abonament la aerobic, am mers o luna ( 3 ori pe saptamana) dupa care am abandonat , apoi incepeam diverse diete dar bineinteles ca nu le duceam la capat, dupa cateva zile ma apuca o pofta de o  Ora 12, prajitura mea preferata .Clar! O cofetarie dementiala ce se afla foarte aproape de locuinta mea imi sabota orice plan de slabit,face prajituri cu frisca naturala iar eu cum sunt dependenta de dulciuri nu pot rezista tentatiei). Recunosc ca as putea trai o saptamana numai cu prajituri fara sa ma ating de vreo mancare, sunt dependenta de dulciuri de cand ma stiu si incerc sa le mai raresc.
      Ironia sortii stiti care este? Cand eram copil (pana la 14 ani) eram numai piele si os, mi se vedeau coastele si toti ma porecleau ‘Scheletul’ , ca sa nu mai zic ca luam bataie la fiecare masa ca nu mancam, ba chiar ma bagau ai mei cu fata in mancare cand se enervau  sa ma tot roage sa mananc, dar preferam sa iau bataie decat sa ingurgitez ceva. Mancarea nu ma pasioneaza, nu mi se face niciodata pofta de vreun fel anume insa cand e vorba de dulciuri,prajituri,torturi  ‘fac  crima’.Intr-un timp ajunsesem sa mananc 3-4  ciocolate mari , ca desert la o masa.
    Multi imi spun ca de la dependenta  asta de dulciuri voi face diabet, si nu-i contrazic deloc. Tocmai de aceea imi doresc  foarte tare sa ma las de dulciuri, si implicit voi  si slabi (cu mancarea nu prea ma omor ), asadar daca stiti de vreun cerc Anonymous Sweet Addicted, va rog sa ma anuntati: my name is Nicole and I am a sweet addicted, si nici sportul nu prea ma pasioneaza.  Acum lasand gluma la o parte , chiar imi doresc  sa slabesc intr-un mod cat mai sanatos, si am si un plan bine pus la punct (de care chiar vreau sa ma tin). Aceasta postare este de fapt o introducere a multor alte postari ce vor urma, in care voi expune transformarile prin care voi trece, dieta zilnica si exercitiile de miscare.Daca ati ajuns sa cititi pana aici si nu v-ati plictisit,tin sa va multumesc foarte mult pentru timpul acordat .

Voi ce experiente aveti in legatura cu fluctuatiile de greutate? Ati fost vreodata prea slabe sau prea grase?

duminică, 14 octombrie 2012

Review demachiant instant ochi si buze Aslavital MineralActiv

  Am cumparat acest demachiant intr-o perioada cand imi aparuse o mica iritatie la ochi, doar ce aparuse pe piata gama MineralActiv special creata pentru pielea sensibila si l-am cumparat imediat.


Descriere oficiala: Curăţă eficient şi delicat pielea sensibilă din jurul ochilor şi a buzelor. Contine agent tensioactiv bland si eficient care indeparteaza usor impuritatile, chiar si machiajul water proof.
Actiune: Extractul de albăstrele calmează, relaxează, regenerează si netezeşte pielea. Prezenţa vitaminei A are efecte benefice în timp asupra ochilor, conferind strălucire privirii. Remineralizează, energizează, calmează pielea datorită complexului unic Argilă naturală-extract organic de Goji.   Parerea meaCum m-am inteles eu cu el? Nu prea bine, dupa doua folosiri a ramas intr-un colt (din cand in cand mai sterg praful de pe el). Nu imi place deoarece nu demachiaza aproape deloc, desi umezesc bine discheta si o tin pe ochi cateva secunde cat sa se dizolve mascara.Trebuie sa insist si iar sa insist pana mi se inrosesc ochii.Ei bine, nu aveam asteptari sa curete machiajul waterproof dar macar un machiaj minimalist (mascara,creion khol). Imi place mirosul, este foarte delicat fata de produse Aslavital din gama normala ( de exemplu crema de maini  are un miros f urat). Datorita faptului ca trebuie sa insist f mult si dupa demachiere neaparat trebuie sa folosesc un gel spumant sa fiu sigura ca am indepartat si ultima urma de machiaj, am renuntat sa-l mai folosesc. M-am intors la lotiunea micelara de la Ivatherm cu care ma inteleg foarte bine.Pretul - 15 leiCantitate - 100 mlNota 4/10Cu siguranta nu-l voi mai cumpara. 






joi, 11 octombrie 2012

Bine ati venit pe blogul meu!

     Drage cititoare, welcome on my blog! Am decis sa fac acest blog datorita pasiunii pentru  make-up, beauty, cosmetice, haine, calatorii, life-style si tot ce e legat de acestea. Imi doresc ca in acest mic coltisor sa discutam (ca intre fete) despre tot ce ne preocupa, sa impartasim pareri, sa avem discutii interminabile despre toate lucrurile ce ne pasioneaza si ne fac viata mai frumoasa. 
   Daca ai ajuns sa citesti aceste randuri, te afli unde trebuie :D