FashionUp.ro

marți, 30 octombrie 2012

Incaltaminte si imbracaminte MADE IN ROMANIA

    Astazi vreau sa vorbim despre produsele "made in Romania". Nu de putin ori am ramas uimita cand am cumparat produse de firma din afara, care erau facute in Romania.Doua exemple imi vin acum in minte: din Edinburg mi-am luat o rochita H&M made in Romania si din Roma o camasa Zara made in Romania. Stiati ca multe haine precum Zara, Berska, H&M, Asos, New Look, Dorothy Perkins, TopShop, Armani sunt confectionate in tarisoara noastra?
  Dar unde gasim aceste fabrici?

 Incaltaminte BATA, MISS SIXTY, WHY IT, BAGATT

 In Salonta, jud. Bihor exista un italian ce detine o fabrica de incaltaminte din piele naturala ce produce pentru Bata, Miss Sixty, Why IT, Bagatt, Carvela by Curt Geiger, etc. Incaltamintea o puteti gasi pe www.ale82.ro sau pe okazii.ro AICI. Preturile sunt mai mult decat decente, de la 35 lei pana la 190 lei. Avand in vedere ca o pereche de botine porneste de la 100-200 euro, mi se pare un chilipir sa dai 129 lei pe o pereche de cizmulite Miss Sixty. Partea mai putin buna este ca trebuie sa urmariti indeaproape contul de okazii, deoarece stocul se epuizeaza imediat.Cam de doua ori pe luna se adauga produse noi, by the way zilele astea se vor posta multe modele de botine (deci stati aproape).
  Tipul este foarte de treaba, daca nu iti vin ti le schimba, vorbeste frumos, iti ofera toate detaliile necesare, nota 10.
  Am cateva ponturi pentru voi: inainte de a cumpara masurati-va talpa (marimile nu se potrivesc mereu), apoi intrebati ce marime vi se potriveste pentru cm care ii aveti. Daca achizitionati cizme masurati-va circumferinta pulpei, sa nu va vina stramt. Eu am patit-o cu aceste cizme, sunt foarte stramte si le port crete mai jos de nivelul pulpei.
  Din pacate sunt multe modele pentru doamne de varsta a doua, insa gasiti si modele mai tineresti.


     HAINE ZARA, BERSKA, ASOS, PULL&BEAR, H&M, RIVER ISLAND, OYSHO, DOROTHY PERKINS, NEW LOOK


 Un alt loc de unde puteti cumpara hainute foarte frumoase made in Romania este aici Persoana de contact este Nicoleta Oztabak din Ploiesti, fabrica am impresia ca este pe la Mizil. Tin sa va spun ca materialele mi se par mult mai calitative decat alte articole de la acelasi brand. De exemplu: aceasta rochita mi-am cumparat-o asta vara, materialul este foarte misto, si mai am multe haine de la Berska, unele tricouri stergi cu ele pe jos dupa 3-4 purtari, deci haine MADE IN ROMANIA sunt net superioare celor MADE IN BANGLADESH, MADE IN INDIA, MADE IN CHINA, chiar daca sunt de la acelasi brand.



 INCALTAMINTE SI POSETE BB UP

Un alt magazin cu produse MADE IN ROMANIA este BB UP   gasiti incaltaminte si posete foarte dragute la preturi bunicele. Eu am de la ei o pereche de pantofi din piele de aproape un an si jumatate si arata foarte bine desi i-am purtat de i-au luat dracii, deasemenea am si o geanta din piele intoarsa care arata impecabil dupa 1 an si jumatate (si am purtat-o). Acum vad ca nu mai au posete din piele, mai toate sunt sintetice. Mai au de lucrat la modele de incaltaminte,cu  colectia de vara au cam dat rateu, insa asta de toamna nu arata rau deloc (se gasesc si modele dragute).

INCALTAMINTE COVI STAR
   Un alt brand romanesc care promite este Covi Star, cu sediul in Vicovu de Sus - Suceava. Majoritatea produselor sunt din piele naturala de calitate extra. Am dat de ei intamplator, acum vreo 2 ani cautam niste bocanci tip Timberland, si fara sa vreau am dat peste ei pe okazii.ro. Am dat pe ei vreo 120 de lei si sunt din piele de bovine, i-am purtat prin zapezi, mocirle, doua ierni si vreau sa va zic ca arata impecabil, si-au meritat si ultimul leut. Ca sa nu va mai zic ca dupa ce mi i-am luat tot cartierul si toate prietenele si-au dat imediat comanda. II puteti gasi pe aici  momentan vad ca nu au prea multe modele, vad ca au barbatesti mai multe. Ce e pe site...pfff nu sunt genul meu insa pe okazii.ro gasiti mai multe modele.
 


JOLIDON 


     De acest brand a auzit toata lumea, cine nu are un sutien Jolidon? sau macar o pereche de bikini? Va marturisesc ca ador acest brand si mi-as cumpara tot magazinul daca mi-as permite.Magazinul online il gasiti aici , desi sunt distribuitori in mai toate orasele din tara, mie mi se pare mult mai ok magazinul online ( gasiti foarte multe modele, iar preturile mi se par mai mici). Stiati ca Jolidon este prima marca romaneasca contrafacuta in China? Mai nasol e ca ajung si pe la noi 'operele' chinezilor, de aceea eu prefer magazinul mama sa-i zic asa.

   Cu siguranta sunt mult mai multe produse MADE IN ROMANIA, care merita cumparate insa eu doar cu acestea am avut contact si le-am 'incercat'. Un pont pe care vi-l dau: sunt multe fabrici/fabricute care produc pentru nume mari si si....si AU MAGAZIN DE DESFACERE, de unde va puteti cumpara hainute smekere la preturi de producator.
    La Caracal exista o fabrica care produce pentru H&M, la Craiova - MAX MARA, Slatina - ZARA, BERSKA, ASOS, NEXT, TOP SHOP, DOROTHY PERKINS, GURAY, NEW LOOK,MISS SELFRIDGE, etc, Scornicesti : DEBENHAMS, ETAM, ZARA, H&M, etc.
     Stiu ca sunt si ateliere mai mici de croitorie care fac produse in serie pentru afara, insa nu le stiu adresele. Cel mai bine este sa va interesati in orasele voastre sau cele apropiate, ce sectii de croitorie sunt si sa intrebati ce produse au la vanzare, nu se stie ce surprize puteti avea.

Fetelor voi ce alte produse MADE IN ROMANIA ati incercat si de unde le-ati procurat?
Sunt foarte curioasa si de alte produse facute in Romania, stiu sigur ca sunt insa nu stiu eu de ele, asadar astept ponturi de la voi :)

Later edit: Un articol interesant gasiti AICI, informatii despre locatiile unor fabrici si preturi.
 

16 comentarii:

  1. Si eu ador Jolidon, au produse foarte frumoase si calitative.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru mentionare! Ne bucuram ca va plac produsele Jolidon si mai ales, magazinul nostru online (pont: o sa apara in curand si colectiile noi de toamna-iarna). Suntem mandri si de faptul ca produsele romanesti ajung in toata lumea si primim un feedback atat de bun din partea clientilor nostri.

    Avantajul fata de magazinele noastre din tara este acela ca gama de modele si marimi este uriasa :) Ne straduim sa avem cat mai multe produse din tot ce producem (veti gasi inclusiv gamele premium Clandestine si Prelude).

    Multumim inca o data!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de comentariu! Intradevar magazinul online cuprinde o gama mult mai variata decat magazinele fizice. Iubesc acest brand, modelele chiar sunt deosebite, iar raportul calitate pret este excelent.

      Ștergere
  3. Eu am incercat Nicolis incaltaminte romaneasca din piele.foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Adriana! Nu stiam de acest brand, acum am intrat pe site-ul lor. Din pacate se confrunta cu aceeasi problema ca si Covi Star, au modele foarte putine si mai batranesti insa e bine de stiut ca mai este inca un brand romanesc ce produce minunata incaltaminte de piele pe care o iubim cu toti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant articol, chiar cautam niste balerini din piele la un pret decent, iar Ale82 are o incaltaminte de f buna calitate la preturi decente.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un alt brand romanesc ce produce incaltaminte din piele naturala este Mopiel, au incaltaminte frumoasa si de calitate. Eu cumpar frecvent de la ei si sunt foarte multumita.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu ador incaltamintea de la Mopiel. Am cumparat de pe siteul www.monikfashion.ro cred ca sunt partenerii lor ca au aceleasi preturi.

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu sunt foarte curioasa unde se confectioneaza hainele ASOS...am aflat ca exista o fabrica in romania si chiar sunt curioasa unde.....

    RăspundețiȘtergere
  10. Ale82 are incaltaminte de f buna calitate, am cateva perechi, dar am renuntat sa mai comand in momentul in care am avut prima problema cand am dorit sa returnez ceva...omul vorbeste foarte foarte urat, ii sare capsa din orice, m-a porcit si facut in toate felurile....si mai am o prietena care a sunat sa intrebe de o pereche si i-a sarit capsa tam nesam, a inceput sa urle si sa vb urat pentru o nimica toata. Si iti mai blocheaza si conturile...tare pacat de incaltari ca sunt bune...

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa este. Ale 82 vorbeste foarte urat la telefon. Mie mi-a trimis o pereche de sandale numere diferite si nu a vrut sa mi le primeasca, desi am facut retur. Am ramas si cu sandalele si cu taxele de curierat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu gasesc site-ul Covi Star pe net!!! Il stie cineva???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. site ul Covi Star este inchis . daca v-ar interesa modele ..contactati-ne pe facebook

      Ștergere